понеделник, юни 04, 2007

Ден 1, Неделя

Естествено денят не може да не започне без конвенционалната треска преди пътуване, където става истинска лудница в желанието си човек да не забрави нещо. Че винаги се забравя нещо е ясно. Ако се сетиш навреме, значи не е то, което си забравил. Трябва да тръгнеш и вече да е твърде късно за връщане, за да се сетиш кое е истински забравеното.

Не бях летял от 2002г и съответно бях отвикнал, поради което стресът беше налице докато авиокомпания Lufthansa ни превозваше до Мюнхен. Със следващия полет до Хелзинки вече всичко беше наред и си беше доста приятно. За пръв път ядох тортелини.

Кацайки на Helsinki Vantaa ми направи впечатление колко е зелено и колко много дървета има. Разбира се, чисто и спретнато, какво да очакваш от една подобна страна – малко хора, 100% грамотност. Обслужването на таксиметровата компания, която ни превози до Espoo, градче почти сраснало се с Хелзинки, беше безупречно. Няма място за сравнение с просташкото държание на много от българските водачи.

Хотел с апартементи в Espoo – Privatel. Голяма стая с кухня за 4ма човека, трима българи и един холандец. Холандецът още не сме го приобщили, но предстои. Wireless на свободно разположение по всяко време. Слънцето нямаше никакво намерение да залезе скоро, поради което се разходихме с помощта на една карта до най-близкия супермаркет, където имах възможността да закупя забележително добре приготвена ‘мусака’ за микровълнова фурна.Цените не са високи, стига човек да не ги обръща в левове, трябва да се мисли в евро. След една приятна баня и вечерята решавам, че не мога да победя нощната светлина и спирам дотук, за да имам сили и утре да напиша нещо. :)

1 коментар:

Unknown каза...

Да си изкараш незабравимо!! :) И попивай Всичко ;)