неделя, ноември 13, 2005

Заслужена почивка

Зад гърба ми е една сравнително натоварена седмица предвид факта, че вече съм на работа. Трябваше да се свършат доста неща. Е, вярно, че за някои от тях трябваше повече време и отнеха три пъти повече време от предвиденото, но в крайна сметка финалният резултат е важен, особено когато не става дума за нещо фатално. Но трябва да призная, че имаше неясно поставени цели и задачи и съответно се очаква нещо да не е изпълнено в срок в такъв случай.

И така, с какво толкова беше овърлоудната седмицата:
  • Да се вкара в изправност уж готовият VPN шлюз за връзка с една от фирмите, която достави нов сървър.
  • Да се инсталират две безжични точки за достъп до интернет във факултета.
  • Да се обърне внимание на допълнително възникналите непредвидени проблеми.
  • Да се посещават лекции и упражнения.

Това е само една 5-дневна работна седмица, обаче сами се досещате, че точно заради последната точка тя става толкова натоварена. Признавам, че се наложи да се жертват някои от лекциите и упражненията, но няма как, беше крайно време за тези задачи... и някои хора, които явно бяха вече сърдити. :)

Смея да кажа, че имам удовлетворението за в общи линии добре свършена работа. В това отношение смятам, че човек никога не трябва да е доволен от работата си, защото в противен случай си мисли, че е свършил нещата прекрасно, самозабравя се. А все пак сме хора и грешим, а това е нещо, което човек винаги трябва да има наум. Тъй че е добре да се съмняваш дали това, което си свършил е добре свършено и винаги да мислиш за подобрение. Защото е казано: Проблемът на света е, че глупавите са непоклатимо сигурни, а интелигентните - пълни със съмнения. Затова нека се стараем да сме от вторите като за целта се съмняваме. :)

А заслужената почивка ми бяха съботата и неделята. Стоях си вкъщи, отказах да ходя на купон. Понякога ми трябва тишина и домашен уют. Така наваксах съня по 4 часа през седмицата и смея да кажа, че съм готов за новите предизвикателства, които ме очакват през седмица 47 на 2005-та година. :)



Няма коментари: