неделя, октомври 23, 2005

Още едно ново начало

Животът на човек е изпъстрен с нови начала в много отношения. Нещо се завършва, друго се започва, други неща остават незавършени. След първото проплакване, първата хапка, първата двойка, първата среща, първата целувка (опс, тук трябва да наваксвам), първият курс, първата висша математика... дойде време и за първата работа – първите стъпки в професионалния живот. Но не да живеем професионално, а просто да сме част от “работническата класа”. :) Радвам се, че в университета ще направя първите си стъпки към практическото прилагане на всичко това, от което се интересувам и с което съм се занимавал досега. Късметлия съм, че институцията вече не ми предоставя само сухи знания, но ми дава възможност да се развивам натам, накъдето пожелая (естествено с някои ограничения, но е доказано, че на този свят без ограничения настъпва хаос, така че Едноличен Търговец “Бог-3” според мен правилно управлява човешките си ресурси (Бог-3, т.е. мастър на третата планета)).

Разбира се, това не за всички е така, но ако човек има мотивация и се отвори за създаването на нови неща, ако целта не е единствено паричният профит, но и умствения, то тогава нещата се получават. Вярвам, че първите стъпки в една нова и непозната ситуация е човек да докаже, че има какво да даде и да се представи като ценен ресурс, загубата на който би довела до загуба за сметка на целия колектив. Ако даваш, ставаш до някаква степен източник на информация, на знания и тогава никога няма да си сам, но започнеш ли само да искаш безвъзвратно ставаш в един момент товар за останалите и оттам – не само излишен, но и пречка. А това води до изолацията.

Така че ще се старая да дам каквото мога от себе си и да се надявам хората да оценяват това, като същевременно не дават неограничен път на използвача в себе си, който присъства до някаква степен във всеки у нас. Ако и вие правите първи стъпки, желая ви на добър час както и никога да не се надценявате повече отколкото другите ви надценяват. :)

Няма коментари: